Нова авторска карта навигира туристите в Пловдив
Секция: Туризъм
06 Март 2020 12:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нова авторска карта навигира туристите в Пловдив

/КРОСС/ Нова туристическа карта популяризира съкровищницата на Пловдив сред туристите, които посещават града. Тя ще се предлага в туристическите информационни центрове под тепетата и е само първата стъпка за промяната, заложена в годишната програма на туризма.

„Предстои да подменим таблата с карти, които са разположени на различни места в града. Те няма да представляват унифицираната карта, както е сега, а ще посочват локацията на туриста в момента и най-близките забележителности, които може да посети. Тоест картата на гарата ще бъде различна от тази пред Дома на културата, например", разказа за PlovdivTime.bg Юлиана Йорданова, ръководител отдел „Маркетинг и реклама" в Общинския институт „Старинен Пловдив".

Става дума за авторска карта, картографски разчертана, която ще насочва туриста какво има наблизо около него в рамките на 15 минути. Има вариант на нея да бъдат нанесени и туристическите линии.

Водят се и преговори с екипа на общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта", понеже и те са в процедура да сменят картите на спирките. Идеята е всички такива карти да бъдат унифицирани и така да се създаде чувство за комфорт и разпознаваемост сред туристите. Предстои отпечатването и на нова имиджова брошура на града.

Екипът начело с Йорданова работи по създаването на методика, която ще дава възможност за кандидатстване на различни събития, съсредоточени върху увеличаването на туристите в Пловдив. То ще става на проектен принцип и ще бъде въведено от 2021 г.

„Тези събития ще бъдат различни от Културния календар на Пловдив и ще имат за цел да обогатят туристическия", разказа още Йорданова. Идеята е всяка година фокусът да се променя и така да се засилва интересът към града с нови прояви, които не са амортизирани и ще бъдат любопитни за гостите на Пловдив.