Гешев: Акциите срещу битовата престъпност вече дават резултат
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Март 2020 13:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Гешев: Акциите срещу битовата престъпност вече дават резултат

/КРОСС/ „Радващото е, че макар и да минаха само два месеца от началото на акциите, има първоначални положителни резултати. Вече в Монтана и в областта има чувствителен спад, в сравнение със същия период на миналата година. В тези села живеят по-голям процент възрастни хора. Целта е тези хора да са спокойни за себе си, за собствеността си, за животните си". Това заяви в Монтана главният прокурор Иван Гешев.
Тази сутрин той е разговарял с жители на селата Габровница, Доктор Йосифово и Войници и на ромския квартал на Монтана - "Кошарник". Срещите са били на открито пред кметства и читалища. Гешев съобщи, че в разговорите хората са споделили проблемите в тези населени места - липсата на работа, трудният достъп до образование на децата от тези населени места и липсата на сигурност, пише БТА.

Гешев коментира, че прокуратурата и полицията не могат да решат другите проблеми, но могат да осигурят ред и спокойствие в селата като респектират престъпниците с по-чести акции и засилено присъствие там. Той съобщи, че тези мерки вече дават резултати - за първите два месеца на годината битовата престъпност в Монтанско е намаляла с 30 на сто, а само за февруари - с 40 на сто в сравнение със същия период на миналата година. Прогнозите на полиция и прокуратура са до края на годината престъпленията в Монтанско да намалеят с 1/3.

При акцията днес са открити наркотици, незаконно добити дърва и е разкрита незаконна търговия с цветни метали, съобщиха от ОД на МВР в Монтана.