МВР: Следим ситуацията с медсестрите, но не можем да се намесим
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Март 2020 16:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
МВР: Следим ситуацията с медсестрите, но не можем да се намесим

/КРОСС/ Сградата на Народното събрание е извън юрисдикцията на Министерството на вътрешните работи, стана ясно от думите на главния секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов. Той коментира ситуацията около барикадиралите се в сградата на бившия Партиен дом представители на протестиращите медицински сестри, които вече почти цяло денонощия отказват да я напуснат.

„Народното събрание е сграда с особен режим, тя е обект от Националната сигурност. Обектът се охранява от Националната служба за охрана (НСО)", обясни главен комисар Иванов и подчерта, че на този етап полицията може да следи единствено за спазването на реда отвън, а не да се намесва в случващото се вътре.


„За да влязат въоръжени полицаи в сградата на Народното събрание, има определени условия, които трябва да бъдат изпълнение. В момента ги няма", подчерта той. „След като получихме информация, ние я обсъдихме. Преценихме, че няма заложническа криза, няма терористичен акт, няма отвличане, няма никаква принуда", коментира още главният секретар на МВР.

Той увери, че министерството е взело всички мерки за опазване на обществения ред, които са от неговата компетентност и постоянно наблюдава ситуация.