Ръст на приходите от винетки с 20 на сто
Секция: Автомобили
07 Март 2020 08:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ръст на приходите от винетки с 20 на сто

/КРОСС/ Приходите от винетни такси за първите два месеца на годината са с 20 процента повече в сравнение с миналата година, каза председателят на АПИ Георги Терзийски в Плевен, предаде БНР.

Той се срещна с кметовете от областта по повод протести срещу винетките и камери на тол системата. Над 10 000 маршрутни карти са закупени в първия ден с тол системата

В последните дни протестиращи от близки до Плевен села блокираха главни пътища.

Кметът на Брестовец Радослав Иванов заяви, че хората не искат да има винетки. Според него, камерата е поставена неправилно и хората се сърдят, не могат да стигнат до нивите си.

В отговор, Терзийски уточни, че камерите в населените места са с функционалност следене на трафика - те не генерират фишове за глоби и обяви, че счита преместването им за нецелесъобразно.

От своя страна, кметът на Плевен Георги Спартански коментира: "Ако тази отговорност се прехвърли частично към общините ще трябва да ни дадат пари."

Областният управител Мирослав Петров предупреди да не се затварят пътища: "Бяхме толерантни към тях. Законите в държавата трябва да се спазват, сезираме прокуратурата за тези мероприятия и ще бъдат взети адекватни мерки. Ще настоявам и за по-голяма активност от страна на полицията."