Избрани са финалистите за втората "Награда за кино 355'' на Фондация "Стоян Камбарев"
Секция: КУЛТУРА
07 Март 2020 16:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Избрани са финалистите за втората "Награда за кино 355'' на Фондация "Стоян Камбарев"

/КРОСС/ По случай десетия си юбилей през 2019 г., Фондация "Стоян Камбарев" предизвика младите кинотворци с нещо ново, смело и различно - НАГРАДА ЗА КИНО 355.

След големия интерес и успех, Деси Тенекеджиева и нейният екип съобщиха, че УС на Фондацията е взел решение НАГРАДА ЗА КИНО 355 да стане традиционна.
Така за втора поредна година 12 членно престижно международно жури от Холивуд, Англия, Италия и България, начело с дългогодишния президент на Twenty Century Fox Italy - Oсвалдо де Сантис, селектира трима финалисти, които ще трябва в следващите седмици да заснемат и завършат своя 5-минутен игрален филм за 5 календарни дни.

В заглавието на филма трябва да присъства числото "10" и лентата трябва да е базирана на синопсиса и режисьорската експликация, подадени в апликацията за кино предизвикателството.

Фондация "Стоян Камбарев" ще подкрепи финалистите, като им осигури 2 снимачни дни на територията на UFO Film and Television Studio, с възможност за ползване на всички декори, осветление, реквизит, гардероб и снимачна техника при нужда. Късометражните филми могат да бъдат заснети и на друга, желана от младите кинотворци локация.

И докато съдбата на всички 39 кандидатствали участници беше в ръцете на международното жури, крайният избор на победител ще бъде отново само в ръцете на публиката, чрез живо гласуване, по време на годишната Церемония за връчване на Наградите на Фондация "Стоян Камбарев" - 11-тата Награда за Полет в Изкуството и 2-рата НАГРАДА ЗА КИНО 355.

Престижното събитие ще се проведе на 13-ти април в Централен Военен клуб в София.