Броят на загиналите при срутването на хотел в Китай достигна 10 души
Секция: СВЯТ
08 Март 2020 15:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Броят на загиналите при срутването на хотел в Китай достигна 10 души

/КРОСС/ Жертвите от срутването на хотел в Източен Китай, пригоден за карантинен център, са вече най-малко 10. Това съобщи днес китайското министерство на извънредните ситуации, цитирано от Франс прес и БТА.

От общо 71 души, които са били в сградата при срутването ѝ, 48 са били извадени от развалините, 10 от тях - мъртви, а 23-ма души продължават да се издирват, уточни министерството.

Хотелът в град Цюанчжоу в провинция Фуцзян рухна снощи около 19.30 ч. местно време по неустановени засега причини.

Според министерството на извънредните ситуации, 9 души може сами да са успели да напуснат мястото. Според местните власти в Цюанчжоу, на мястото на инцидента са изпратени над 700 спасители.
718 души говорят за товаХотел „Синцзя", който има 80 стаи, наскоро беше преустроен в карантинно здравно заведение за хора, които са контактували със заразени с новия коронавирус.

На видео, разпространено от министерството, се виждат спасителни екипи, които слагат хирургически маски на деца в близост до развалините. На други кадри се виждат купчина отломки и металната конструкция на сградата, която изглежда единствена е устояла на срутването.

Ремонт на първия етаж на хотела е започнал преди Лунната нова година, настъпила на 25 януари.

Работниците, които вчера са продължавали да работят, малко преди срутването съобщили на собственика, че една от носещите колони е увредена, съобщиха от министерството на извънредните ситуации.

Агенция Синхуа предаде, че собственикът на сградата ще бъде разпитан от полицията.

В град Цюанчжоу има 47 установени случаи на коронавируса.