Томислав Дончев: Ако сте в паника, вероятността да се заразите с коронавирус е по-голяма
Секция: Коментари
09 Март 2020 09:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Томислав Дончев: Ако сте в паника, вероятността да се заразите с коронавирус е по-голяма

/КРОСС/ "Ако човек е в паника, вероятността да се зарази с коронавирус е много по-голяма", каза вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на Би Ти Ви. Коментарът му дойде ден след обявяването на първите случаи на заразени с коронавирус в България. Вчера се разбра, че четирима души - по двама в Плевен и Габрово, са с положителни проби за вируса.

"В момента взетите мерки у нас във връзка с коронавируса отговарят на ситуацията. Всички останали биха били драстични - затваряне на търговски обекти или пълна карантина на цялото населено място. Това би имало тежки икономически последици", каза още Дончев.

Той добави, че България ще произвежда защитни облекла и маски, като снощи дори са получени снимки на първите мостри. "Производителите явно са се мобилизирали и вече имаме първите мостри, които трябва да бъдат тествани от специалисти днес или утре, за да може да започне производство и снабдяване там, където е необходимо", каза вицепремиерът.

По-рано през деня здравният министър Кирил Ананиев уточни, че ще са нужни месеци, за да се произведат всички необходими артикули от този тип.