Наваксване с материала през пролетната ваканция обмисля Вълчев
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Март 2020 10:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Наваксване с материала през пролетната ваканция обмисля Вълчев

/КРОСС/ Общата ваканция за всички училища е заради грипния вирус от тип Б. Най-вероятно тя няма да бъде удължена като обща. Това заяви пред Нова телевизия министърът на образованието Красимир Вълчев.

Той поясни, че в зависимост от епидемичната ситуация в отделни области грипната ваканция може да бъде удължена и напомни, че в Пловдив и във Велико Търново вече са взели такова решение.

Според Вълчев не е изключено ваканцията за София да се удължи до петък, тъй като това се решавало ден за ден. Общата ваканция обаче отпада, категоричен бе министърът.

Той заяви, че се обмисля и възможността пропуснатият материал да бъде наваксан с отмяна на пролетната ваканция.

"Средно десет са дните, в които децата са отсъствали. В системата има резерв в учебните програми за преструктуриране", обясни той и допълни, че това ще е за сметка на упражненията, които се провеждат.

Припомняме, със заповед на министър Кирил Ананиев от 6 март до 11 март бе обявена грипна епидемия на територията на цялата страна. Епидемията бе във връзка с разпространението на грип тип В и преди да бъдат обявени първите заболели от коронавирус.

Вчера пък премиерът Бойко Борисов заяви, че не вижда смисъл в по-дългите грипни ваканции. Той предложи учениците да се върнат в класните стаи след 11 март.