Училищата в Пловдивска област минават на дистанционно обучение за 2 седмици
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Март 2020 14:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Училищата в Пловдивска област минават на дистанционно обучение за 2 седмици

/КРОСС/ Училищата в цялата Пловдивска област в следващите 2 седмици ще провеждат дистанционно обучение, съобщи началникът на РУО Пловдив Иванка Киркова.

Създадена е организация как да се осъществяват дейностите, за да не се създава паника и учителите да си свършат по-качествено работата. Ето какво каза още Киркова:

"Учениците остават в къщи, но целият ресурс е мобилизиран. Ако директорите преценят, че нямат нужда от съответния учител, тогава той може да ползва платен или неплатен отпуск. Преди 1 седмица има изпратена заповед - консултации, самоподготовка, надграждане и затвърждаване на знания.

Ще направим всичко възможно да има контрол, т.е. родителите няма да бъдат оставени сами. Важното е да има обратна връзка.

Страхотна новина ни поднесе тази сутрин директорката Математическата гимназия - има приложение, има възможности, "Гугъл мийт" и други ресурси, са готови, в МГ тестваха вчера целия ден, готови са да включат ученици извън тяхното училище в тяхната система, часове и уроци. Сега проучваме колко такива училища координатори имаме и колко от тях могат да изпълнят това, което прави МГ. МГ може да поеме 1000 ученици. Трябва да диференцираме знанията на учениците.

Държим връзка с директорите на най-големите ромски училища. Имат устройства. Но някъде има притеснени родители. Обмисляме и там как да стигнем до всяко дете, вероятно през медиаторите. Правилата са извънредни, решенията също могат да бъдат извънредни.