Участниците в немския 'Биг Брадър' не знаят за пандемията от коронавирус
Секция: Шоубизнес
17 Март 2020 17:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Участниците в немския 'Биг Брадър' не знаят за пандемията от коронавирус

/КРОСС/ Участниците в немското издание на риалитито „Биг Брадър" не знаят за пандемията от коронавирус. Те са влезли в къщата повече от месец преди регистрирането на първите случаи на COVID-19 извън първоначалното огнище - град Ухан, съобщава Би Би Си, цитиран от Бтв.

Освен това четирима души, които влязоха в къщата на 9 март, получават указания да не говорят за коронавируса.

В момента в Германия потвърдените случаи на заразата са близо 7000, а смъртните случаи са 14. Страната затвори границите си с Франция, Австрия, Дания, Люксембург и Швейцария.

Участниците ще бъдат информирани за пандемията на живо тази вечер след критики в социалните мрежи, че телевизия SAT 1 не известява на участниците за извънредната ситуация. Решението на телевизията да съобщи какво става извън къщата е взето след консултации с близки на участниците. Те ще могат да задават въпроси към водещия и лекаря на предаването и ще видят видео на близките си.

Политиката на SAT 1 позволява състезателите да се информират за външния свят само ако близък роднина или приятел почине.

В кандското издание участниците започнаха да се усъмняват, че нещо се случва, тъй като от 12 март не чуват публиката, която обикновено е събрана в студиата, при които се гласува изгонването на участник.

Въпреки това от продуцентската компания „Глобъл ТВ" са решили да дават актуална информация на хората в къщата и са ги успокоили, че близките им са в добро здраве.

В Бразилия 20-тото издание на „Биг Брадър" тече от 21 януари и се очаква да продължи до края на април. Би Би Си пише, че и там най-вероятно участниците не знаят за COVID-19, но има опити, които целят да се установи дали те ще бъдат информирани.