Елизабет II се е върнала в Бъкингамския дворец
Секция: Шоубизнес
17 Март 2020 18:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Елизабет II се е върнала в Бъкингамския дворец

/КРОСС/ Британската кралица Елизабет II се е завърнала в Бъкингамския дворец в Лондон, въпреки пандемията от коронавирус, съобщава в. „Ивнинг Стандарт".
Почивните дни кралицата е прекарала в Уиндзор, намиращ се в графство Бъркшър на около 40 км от британската столица. В понеделник тя не е имала планирани официални мероприятия, но е решила да се върне „за работа с документи" в Бъкингамския дворец.

В неделя в. „Сън" написа, че 93-годишната кралица и нейният 99-годишен съпруг принц Филип могат да бъдат поставени под карантина в кралското имение Сандрингам в графство Норфолк, където постоянно работят само няколко десетки души, което е далеч по-малко от служителите в Бъкингамския дворец и Уиндзор. Заради своята почетна възраст кралската двойки влиза в рисковата група.

Министърът на здравеопазването и социалната политика Мат Хенкок заяви в неделя, че правителството препоръчва на хората на възраст над 70 години да се самоизолират за срок до 4 месеца. Към момента във Великобритания са потвърдени над 1500 случая на заразяване с коронавирус, 55 души са починали, от тях 23 - в Лондон.