Банско първи ден под пълна карантина
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Март 2020 08:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Банско първи ден под пълна карантина

/КРОСС/ За жителите на Банско днес е първият ден на обща карантина заради коронавируса. Градът е блокиран и не се допуска движение от и към него. Три са положителните проби само за един ден, а заразените са работили в ски зоната и в увеселителни заведения.

Градът беше блокиран от три страни - към Добринище, Разлог и село Баня. Полицейски екипи, облечени в защитни костюми, проверяват всички влизащи и излизащи. В курорта обаче могат да влязат само местни жители.

Снабдяването с продукти ще продължи, но под строг контрол на полицейските и здравните власти. Все още не е ясно как ще става изнасянето на стоки и суровини.

Полицията блокира всички вход-изходни артерии на града. През контролно-пропускателните пунктове могат да преминават само автомобили със специален режим на движение, както и такива, които доставят храни и стоки от първа необходимост, според заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

На един от пропускателните пунктове екип на БНТ видя, че единственият пропусната автомобил е на фирма за дезинфекция.

Разпространители на хляб се оплакаха че чакат вече 40 минути, за да влезнат в града, въпреки че преносват продукт от първа необходимост. Направена им е дезинфекция.

Хората нямат право да напускат домовете си, освен за да отидат до магазина или аптека. До 20 часа днес жителите с постоянен адрес ще могат да се върнат в домовете си. Туристите имат възможност в следващите часове да го напуснат.