Димитър Маргаритов: Има сигнали за спекула с цените
Секция: ИКОНОМИКА
18 Март 2020 10:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Димитър Маргаритов: Има сигнали за спекула с цените

/КРОСС/ Резервациите, които са си направили хората за почивка в Банско са спрени като изпълнение и се призовава за спокойствие у потребителите, каза в студиото на сутрешния блок на БНТ Димитър Маргаритов, председател на КЗП. Ако сега тръгнем да си търсим парите, това ще доведе до фалити. В тази ситуация най-разумният ход е да се отложат нещата.

Към момента не е необходимо да отлагаме планирани летни почивки. Извънредното положение е със срок 13 април. Ако се стигне до ситуация, в която няма да се състоят планирани пътувания, правилното поведение е да се отложат във времето. За това имат готовнотст туроператори, хотелиери и авиокомпании.

Димитър Маргаритов: Когато имате съмнение относто това дали планирани полети, които вие не искате да осъществите, са отменени или не са и нямате достатъчно надеждна връзка с авокомпанията се обръщайте и към въздухоплавателната администрация, за да се решат нещата легитимно.

Има сигнали за спекула с цените. Хората усещат, че търговци се опитват да завишават цени. Към момента няма инструмент за санкционирани при вдигане на цените, освен ако тя не е нормативно регламентирана.

При проверките, които се извършват, са попаднали на случай с аптека, която продава дезинфектанти без обявяване на цената. Има и случаи, в който се продават предпазни средства на много висока цена и не се издава касов бон.