ВиК-Перник въведе нов режим на водата в града
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Март 2020 12:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ВиК-Перник въведе нов режим на водата в града

/КРОСС/ "ВиК" Перник въведе нов режим на водоподаване, съобщиха от дружеството. Жилищата в централната градска част, кварталите "Тева", "Мошино", "Изток", гр. Батановци и селата Люлин, Мещица и Витановци ще имат вода от 12.00 ч. до 22:00 ч. Чешмите на живеещите в селата Големо Бучино и Дивотино, както и в пернишките квартали "Ралица" и "Могиличе" и квартал "Кало" в село Рударци ще текат от 13:00 ч. до 23:00 ч.

Един час по-късно ще идва водата в пернишкия квартал "Калкас", махала "Шевърляк", жилищните блокове в кв. "Бела вода" и селата Богданов дол, Черна гора, Ярджиловци и Лесковец. Селата Драгичево, Рударци, Кладница и екоселището "Делта хил" ще получават вода от от 6:00ч. до 22:00ч.

Най-дълго ще имат вода живеещите в пернишкия квартал "Църква" - от 6:00 ч. до 23:00ч. Досега чешмите на перничани течаха по седем часа в денонощие - от 15.00 ч. до 22.00 ч.

С пускане в експлоатация на новия водопровод от Мало Бучино режимът допълнително ще бъде облекчен, като ползващите вода от язовир "Студена" населени места ще имат вода през целия ден - от 6.00ч. до 22.00.