Путин: 70% от руските граждани принадлежат към средната класа
Секция: Русия
18 Март 2020 12:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Путин: 70% от руските граждани принадлежат към средната класа Президентът посъветва да не се сравнява средната класа в Русия и западните страни. Държавният глава на Русия обясни оценката си с методите на Световната банка

 

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин заяви, че в Русия 70% от населението принадлежи към средна класа. В интервю за ТАСС той обясни, че изхожда от методологията на Световната банка, според която средната класа може да включва онези хора, чийто доход е с 50% над минималната работна заплата.

Путин припомни, че минималната заплата в Русия е малко повече от 11 хиляди рубли, което означава, че средната класа са хора, които получават от около 17 хиляди рубли. "Имаме много такива хора, над 70%", заяви държавният глава на Руската Федерация.

Владимир Путин смята, че "средната класа във всяка страна е различна" и следователно е невъзможно да се сравни ситуацията в Русия със стандарта на живот във Франция, Германия или САЩ. Въпреки това той подчерта, че задачата на властите е да укрепят средната класа и да увеличат доходите си.