Къща на село или вила - спасението от COVID-19
Секция: Анализи
18 Март 2020 14:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Къща на село или вила - спасението от COVID-19

/КРОСС/ Ако искате да се спасите от заразата, отидете в къщата на баба или на вилата. Сега е моментът да съживим селата и да се приспособим към условията на разразилата се пандемия. Това ще позволи на населението да се разпръсне достатъчно, за да се изолира и в крайна сметка да преодолее вирусните опасности.

През 2012 година не дойде краят на света, тогава телевизиите ни заливаха с информация как да се спасим и с какво да се запасим. Къде и какво да заровим.

Ето сега е моментът да ползваме природните ресурси на страната ни - плодородната почва, слънцето и водата, и да върнем силите на природата, за да ни се отблагодари със своите дарове. 

Модерният човек от града е изгубил способността си сам да произвежда храна и респективно да оцелява в извънредни ситуации. При настъпилата ситуация на преден план излиза фактът, че е изключително важно да се отделят по няколко часа седмично, за да се ходи на село и да се поддържат дворът, а мазето да се напълни с провизии, които са безценни за извънредни ситуации като настоящата.

Очаква се вирусът да повлияе и на пазара на имоти в селата. Най-вероятно цените на къщите (и то най-вече на тези с дворове) да се покачат, а самият пазар да "закипи".

В момента много хора се връщат по селата, за да прекарат карантинен или изолационен период. Сега отново става ясно колко е важно да се възстановят селските райони, особено от гледна точка на обезпечеността с интернет връзка, а също наличието на малки магазинчета, здравни служби и местни фирми за услуги от основно значение.

video: https://www.youtube.com/watch?v=sJBHA1sNbgY