Арестуваха петима за трафик на проститутки
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Март 2020 15:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Арестуваха петима за трафик на проститутки

/КРОСС/ Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност пет лица за участие в организирана престъпна група за набиране, склоняване и трафик на жени с цел сексуална експлоатация от България в Гърция.

Групата е неутрализирана на 12 март 2020 г. при специализирана полицейска операция на ГДБОП под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура.

На три адреса в Плевен и един в София, както и от банкови сейфове, ползвани от участниците, са иззети документи, свързани с престъпната дейност, компютърни конфигурации, мобилни телефони, над 320 хил. лв. в различна валута (50 хил. евро, 40 хил. долара, 170 хил. лв.), около 1 кг златни накити и други доказателства. Иззети са и 4 автомобила, от които два Мерцедеса, клас S и SLS, Ауди RS6 и Рейндж Роувър Евок.

Според събраните доказателства участниците в групата не само набирали и склонявали жени от България да проституират в Гърция, но и ги транспортирали там и контролирали дейността им на място.

На всички участници в групата са определени мерки за неотклонение „Парична гаранция" в размер на по 20 000 лева. На един от участниците в групата, който трайно пребивавал в Гърция, е наложена забрана да напуска страната.