Сергей Лавров разкритикува НАТО
Секция: СВЯТ
18 Март 2020 19:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сергей Лавров разкритикува НАТО

/КРОСС/ НАТО продължава да възприема сътрудничеството си с Русия като на "игра с нулев резултат" и доближава своята военна инфраструктура към руските граници, което противоречи на усилията за поддържането на сигурността в Европа. Това заяви днес руският външен министър Сергей Лавров на пресконференция след срещата си в Москва с унгарския първи дипломат Петер Сиярто, предаде ТАСС.

Лавров подчерта, че Русия винаги се е обявявала за отношения с алианса на принципа за "равна и неделима сигурност". Но според него "тази задача, провъзгласявана на най-високо равнище в рамките на ОССЕ, не съответства на ситуацията с придвижването на военна инфраструктура на НАТО на изток и опитите на Северноатлантическия съюз да гледа на съвместната работа като на игра с нулев резултат".

Лавров похвали Унгария за това, че тя "винаги се обявява за диалог" и е против "изкуствената конфронтация".

Руският министър добави, че е обсъдил с унгарския си партньор мерките, които предприемат двете страни в борбата с разпространението на коронавируса, както и отношенията между Русия и ЕС, които, по думите му, "съвсем не са в най-добрата си форма".