Трета жертва на коронавируса у нас
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Март 2020 08:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Трета жертва на коронавируса у нас

Това стана ясно на извънреден брифинг

/КРОСС/ Има промяна в броя на регистрираните лица - установени са още положителни проби. Общият брой на лицата с коронавирус инфекция е 94. Това обяви генерал Венцислав Мутафчийски.

Освен това възрастната пациентка в "Пирогов" с инсулта и с коронавирус е починала тази сутрин.

Разширява се броят на областните центрове, в които се установени случаи на коронавирус. Вчера от направените 332 проби - има 13 положителни със следните нови центрове - Смолян, Велико Търново, Перник и Бургас. Случаят в Бургас е на 39-годишна жена, която е била готвач в едно от заведенията в Банско, прибрала се е преди около седмица, има 25 контактни лица, приета е в инфекциозна клиника на бургаската болница.

Генерал Мутафчийски каза още, че има информация от посолството в Скопие, където двама граждани на Северна Македония след почивка в Банско са установени като положителни.

Той каза още, че във София болните във ВМА са 11, в "Пирогов" са трима, от които единият е интубиран с дихателна недостатъчност, той още не е потвърден, но е силно съмнителен за коронавирус, в МВР болница един, в "Софиямед" и в "Александровска" болница.