Мерки срещу Covid-19 в Столипиново, засилено е полицейското присъствие
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Март 2020 15:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мерки срещу Covid-19 в Столипиново, засилено е полицейското присъствие

/КРОСС/ Засилено ще бъде полицейското присъствие в пловдивския квартал Столипиново, за да се ограничи струпването на хора. На определени места се налага дезинфекцията да е по-интензивна.

В Столипиново полицейските екипи работят съвместно със служителите на РЗИ. С мегафони и уредби хората също ще бъдат известявани, че нямат право да се струпват накуп.

Следят се и поставените под карантина, като те не са повече отколкото в другите райони. Всеки получен сигнал за новопристигнали, се проверява индивидуално.

Най-важно е хората в квартала да разберат, че трябва да ограничат излизанията си, както и навън да спазват изискването да са отдалечени един от друг, заяви директорът на пловдивската здравна инспекция д-р Ваня Танчева.

"При тяхната общност хроничните заболявания са вече от по-млада възраст. Очаквам, ако бъдем поразени и в Пловдив от коронавирус, там ще има доста хора, които няма да са в леко състояние, особено възрастните - да се самоизолират.

Ако това не се случи в следващата седмица, мисля, че трябва да преминем към по-сериозни мерки - в смисъл, да ги изолираме ние, като се надявам, че това няма да бъде възприето зле. Това са мерки, които пазят тях", посочи д-р Танчева.

Обсъжда се още дали в Столипиново да се създаде денонощен лекарски кабинет.