Нова дата за концерта на Мирей Матийо у нас
Секция: КУЛТУРА
20 Март 2020 10:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нова дата за концерта на Мирей Матийо у нас

/КРОСС/ Дългоочакваното първо гостуване на грандамата на френския шансон Мирей Матийо в България ще бъде изместено за края на тази година. Наближаващият голям концерт в зала 1 на НДК попадна сред редицата събития, планирани за месеците март и април, засегнати от безпрецедентната международна обстановка, породена от разпространението на коронавирус (COVID-19).

В настоящата ситуация, ограничаваща безпроблемното пътуване, както и възпрепятстваща логистиката по цял свят, мениджмънтът на френската звезда и организаторите от BLUEPLAN взеха съгласувано решение да насрочат нова дата за концерта. Гостуването на Мирей Матийо у нас е планирано за 09.12.2020, когато се очаква пикът на вирусната пандемия да е отминал, и е съобразено с цялостното изместване на международното турне на певицата, чийто талант е високо ценен на няколко континента.

Актуалната обстановка в страната и по света представлява реална заплаха за всички, работещи в сферата на събитийната индустрия, обслужваща културни, развлекателни и спортни мероприятия, в това число фестивали, концерти, изложения и много други.

Със същата тежест тя засяга всички звена, работещи по реализацията на въпросните събития, и обвързани в договорни отношения на международно ниво. Тепърва ще се работи за синхронизиране и преразглеждане на възможностите за уреждане на финансовите отношения между изпълнители и подизпълнители - артисти, организатори или промоутъри, агенти, локални подизпълнители, туроператори, наемодатели на зали, платформи за билети, както и техните клиенти, закупили предварително билети.

С оглед на факта, че новата дата на концерта е наложена от извънредни обстоятелства, неподлежащи на контрол от страна на организатора, артиста или други отговорни страни, както и предстоящите неочаквани допълнителни разходи, свързани с изместването и реорганизацията на събитието, очаквайте допълнителна информация за опциите за връщане на пари от билети, в случай на невъзможност за присъствие на обявената дата в края на годината. Билетите за концерта на Мирей Матийо в зала 1 на НДК, закупени до момента, важат без необходимост от презаверяване за новата насрочена дата - 09.12.2020.

За повече информация следете Фейсбук страницата на събитието, както и новините на www.eventim.bg