Изключително интензивен трафик за товарни автомобили на границата с Турция
Секция: Автомобили
20 Март 2020 18:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Изключително интензивен трафик за товарни автомобили на границата с Турция

/КРОСС/ Изключително интензивен е трафикът на изход за товарни автомобили на границата с Република Турция на ГКПП Капитан Андреево и на ГКПП Лесово, съобщиха от МВР.

От 19 март 2020 г. за влизане в Турция не се пропускат чужди граждани с леки коли, микробуси и автобуси. Пропускат се само турски граждани. Пропускат се и товарни автомобили на ГКПП Капитан Андреево и на ГКПП Лесово в двете посоки. Към 15.00 часа днес български граждани се пропускат на влизане в България на трите гранични пункта с Турция.

На границата с Република Сърбия трафикът на ГКПП Калотина е интензивен за товарни автомобили на влизане в България. На КПП Връшка чука е нормален.

По информация от сръбските гранични власти, на двата пункта се преустановява пропускането на всички пътуващи с леки автомобили, микробуси и автобуси в двете посоки. Ще се пропускат само хуманитарни и товарни камиони, които ще бъдат конвоирани на тяхна територия.

Преустановeно е преминаването на лица и автомобили през сръбските пунктове, съпределни на ГКПП Олтоманци, ГКПП Стразимировци и ГКПП Брегово.

На границата с Република Северна Македония на ГКПП Гюешево трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили. На влизане в Република Северна Македония не се пропускат чужди граждани, пътуващи с леки автомобили, микробуси и автобуси. Македонски граждани се пропускат на вход само на ГКПП Гюешево. На излизане от РС Македония пътуващите могат да преминават само на ГКПП Гюешево - ГКПП Деве баир. Товарните автомобили се пропускат на трите гранични пункта с Република Северна Македония в двете посоки.

На границата с Румъния на ГКПП Русе-Дунав мост и ГКПП Видин-Дунав мост и трафикът е интензивен за товарни автомобили на вход. На ГКПП Дуранкулак, ГКПП Силистра и ГКПП Оряхово-Бекет трафикът е нормален.

От 14 март 2020 г. румънските гранични власти са спрели преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските Никопол, Свищов, Кайнарджа, Крушари и Кардам. Ограничението се въвежда за 30 дни. Товарните превози над 3,5 тона са освободени от наложените ограничения на движението.

На границата с Република Гърция трафикът е нормален на всички гранично-пропускателни пунктове.