COVID-19 затваря Витоша и парка “Врана”
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Март 2020 08:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
COVID-19 затваря Витоша и парка “Врана”

/КРОСС/ От 21 март на територията на София се въвеждатдопълнителни ограничения, които целят да ограничат разпространението на заразата с коронавируса.

Преустановяват се посещенията в паркове, градски градини, на детски и спортни площадки. Градският транспорт до природен парк „Витоша“ временно се спира, а парк „Врана“ се затваря.

Местната власт настоятелно моли, хората над 60 години да пазаруват хранителни стоки и лекарства до 10.30 часа. Те са най-уязвимата група на заболяването и препоръката към тях е да излизат от домовете си само при необходимост. За всички самотно живеещи болни хора е осигурена доставка на стоки от първа необходимост и лекарства до дома им.

Разкрита е дарителска сметка на Столична община поради големия интерес от фирми и граждани да дарят средства за справяне с коронавируса.

“Всички средства, които получим, ще използваме да осигурим дейностите по снабдяване с храна и лекарства на самотно живеещи болни възрастни хора и други социални дейности, както и за дейността на лекарите, медицинските сестри, санитари и персонал на общински болници, които ще се грижат за заразени с COVID-19”, уверяват от екипа на Йорданка Фандъкова.

От днес всички граждани, които искат да бъдат доброволци и да подпомагат дейностите за овладяване на разпространението на вируса, могат да се записват на телефона на контактния център на Столична община – 0700 17 310. Те трябва да оставят трите си имена, ЕГН, телефон, адрес, информация за професията им и в коя сфера могат да бъдат полезни.