Теменужка Петкова: Енергийните мощности на страната работят в нормален режим
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Март 2020 13:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Теменужка Петкова: Енергийните мощности на страната работят в нормален режим

/КРОСС/ „Енергийните мощности на страната работят в нормален режим. Предприети са и всички необходими действия тя да работи без проблем.  Доставките на природен газ са нормални”, каза в интервю за предаването „Седмицата” по Дарик радио министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

Тя съобщи, че в големите централи е създадена много стриктна организация във връзка с разпространнението на коронавируса, като се извършва дезинфекция, а администрацията е пусната да работи дистанционно. Министърът съобщи още, че всяка болница е снабдена с електричество от два независими източника, правят се и проверки, за да се види, че всичко в момента е нормално.

Тя успокои гражданите, че сметките за ток ще се плащат до 20 дни, а не както сега до 10 дни. Също така министър Петкова съобщи, че се прекратяват всички планови дейности за рехабилитация на мрежата, а друга мярка е с условията на работа за центровете с клиенти.

„В тези центрове се създават условия да се гарантира, че хората там няма да могат да се заразяват. Те остават отворени, но при стриктни предпазни мерки. Дружествата в енергетиката са финансово стабилни и в  няма причини да има тревога в тази посока”, на мнение е Теменужка Петкова.