Федерер към швейцарците: Сега е по-важно от всякога да си помагаме
Секция: СПОРТ
21 Март 2020 16:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Федерер към швейцарците: Сега е по-важно от всякога да си помагаме

/КРОСС/ Роджър Федерер призова сънародниците си да останат у дома и да изпълняват препоръките на правителството на Швейцария за борба с пандемията от коронавирус. 

Рекордьорът по титли от Големия шлем е бил помолен да отправи посланието от здравния министър на страната Ален Берсе. Регистрираните болни с коронавирус в Швейцария до вчера бяха 4800, като броят на починалите е 43.

"Аз също си останах у дома и не съм докосвал ничии ръце. Мия си ръцете много често, както всички трябва да правим“, коментира Федерер, който в момента се възстановява от операция на коляното. Швейцарецът планира да се върне на корта за сезона на трева, ако, разбира се, пандемията е отминала и Турът възстановен. За момента всички тенис състезания са спрени до 7 юни.

„Вярвам, че сега е по-важно от всякога да си помагаме един на друг. Особено защото искаме да помогнем на по-възрастното поколение. Те са хората в най-голям риск и затова трябва да спазваме дистанция от два метра един от друг и да не си стискаме ръцете. Всички трябва да сме под карантина. Много е важно да изпълняваме стриктно препоръките на правителството. Това е нещо много, много сериозно. В крайна сметка всеки може да си остане у дома и да бъде под карантина, така че се надявам всеки от нас да приеме положението сериозно“, допълни 38-годишният баща на четири деца.