163 са случаите на заразени с COVID-19 у нас
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Март 2020 17:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
163 са случаите на заразени с COVID-19 у нас И Пещера е регистрирана с коронавирус

 

/КРОСС/ 163 са случаите на заразени с COVID-19 у нас. Трима починали и трима оздравели. Новите случаи са в София - 18, общо 103, в Бургас още двама, които са контактни на първите и вече са четирима. В Пазарджишка област има един пациент. Средната възраст на починалите е 74 години. Това заяви ген. Венцислав Мутафчийски на редовен брифинг във ВМА.
Мутафчийски отново изрази възмущението си, че гражданите масово не изпълняват мерките и не ограничават излизанията си.

"Наблюдава се едно безгрижие, което цари. Витошка е пълна с хора. Цял ден има обаждания относно рестрикцията. Това е пълно безобразие. Само вчера в Италия загинаха над 600 души за един ден", заяви генералът.

Все още не е ясно кога точно ще бъде пикът на заразата.

"Не мога да прогнозирам кога ще бъде пикът, но явно няма да е този месец. Това със сигурност мога да го твърдя. Дано да не е през септември, защото малко хора ще останат. Малко хора ще могат да дават брифинг. И аз съм жив човек", сподели Мутафчийски.

"Няма медикамент, който да е утвърден като лечебен спрямо коронавируса", каза шефът на Щаба.
В белодробното отделение на столичната болница "Токуда" е настанен заразен с коронавирус млад мъж, на около 34 години. Първоначално той е бил с двустранна бронхопневмония, стана ясно на брифинга.

В отговор на въпрос той подчерта, че появилата се информация, че хеликоптери пръскат край Карнобат, няма нищо общо с коронавируса. По думите му най-вероятно се пръска за комари.