Хотели в Кипър стават центрове за карантина на хората, връщащи се от чужбина
Секция: Туризъм
22 Март 2020 10:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Хотели в Кипър стават центрове за карантина на хората, връщащи се от чужбина

/КРОСС/ 22 хотела в Кипър ще бъдат превърнати в центрове за настаняване на хората, връщащи се от чужбина, които подлежат на задължителна 14-дневна карантина. От тази сутрин са спрени всички пътнически полети към Кипър.

В хотелите, които сключиха договори с правителството, вече са изолирани близо 800 кипърци, завърнали се в страната от понеделник до тази сутрин, съобщи вчера Министерството на здравеопазването.

Хотелите, които стават карантинни центрове, са известни туристически комплекси по крайбрежието, включително и 4-звездни, а също и в планинските райони.

В следващите дни поставените под карантина ще се увеличават, тъй като около 1400 граждани на страната, заварени в чужбина от въведените в Кипър ограничителни мерки срещу разпространението на коронавируса, са получили изисквания здравен сертификат и могат да се приберат у дома си.

Те ще бъдат репатрирани с чартъри, осигурени от правителството.

Тези хуманитарни полети са изключение от 14-дневната забрана за всички пътнически полети към Кипър, която влезе в сила в 3 часа в събота. Разрешени са само самолети без пътници за прибиране на желаещи да напуснат острова.

От двете международни летища излитат последните самолети, с които чуждестранните туристи си заминават.

Според информацията до момента се очаква самолет на българската авиокомпания „България еър” с полет от София да кацне на летището в Ларнака утре сутринта и да излети обратно.