Черен ден за Италия: 800 починали от Ковид-19, Ломбардия с драконовски мерки
Секция: СВЯТ
22 Март 2020 14:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Черен ден за Италия: 800 починали от Ковид-19, Ломбардия с драконовски мерки

/КРОСС/ Италия с нова черна статистика. Само за последното денонощие в страната са регистрирани 800 смъртни случая. Жертвите на вируса в страната вече са 4 825, а заразените са над 53 хиляди. 

През последното денонощие и в Испания смъртността скочи драстично. Жертвите на Ковид-19 там са 1,381.

След като Италия се превърна в страната с най-високо смъртност от Ковид-19 в света, правителството реши да въведе още по-стриктни мерки.

"Правителството реши да закрие цялата производствена дейност в страната, която не е строго необходима, решаваща и незаменима за гарантирането на основни стоки и услуги", каза премиерът на Италия Джузепе Конте.

В най-засегнатия италиански регион - Ломбардия, влизат в сила драконовски мерки. Забраняват се тренировките и упражненията на открито, дори и те да се извършват самостоятелно. Посещението на парковете също не е позволено. Забранява се използването на вендинг машини.

Русия изпраща помощ на лекарите в Италия. В страната ще пристигнат 8 бригади от военни медици и специално медицинско оборудване. 

Помощ идва и от Колумбия. 52-ма лекари се включват в борбата срещу Ковид-19 в Ломбардия.СНХ - Карлос Рикардо Прес, ръководител на кубинската медицинска бригада 

"Ще работим неуморно в грижите, заедно със здравните им специалисти", каза ръководителят на кубинската медицинска бригада Рикардо Прес.

В Испания, която е втората най-засегната страна в Европа, броят на заразените и жертвите расте. Правителството е купило над 600 хиляди теста за вируса и се очаква да сключи сделка за вноса на още 6 милиона.