ОДМВР – В. Търново ще следи за недопускане на безцелно пътуване на граждани
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Март 2020 14:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ОДМВР – В. Търново ще следи за недопускане на безцелно пътуване на граждани

/КРОСС/ Ръководството на ОДМВР В. Търново е предприело необходимите действия за контрол и стриктно спазване на наложените допълнителни противоепидемични мерки, посочени в заповедта на министъра на здравеопазването и влезли в сила от полунощ на 21 март, за недопускане безцелно пътуване на гражданите извън областните центрове.

Изградени са контролно пропускателни пунктове на входно-изходните точки на областния град и ще се допуска преминаването само на граждани, които разполагат с изискваните документи, указващи причината за тяхното пътуване и тези с настоящ адрес, които се прибират.

Предвижда се гратисен период до неделя за жителите на В. Търново, които в петък вечерта са отпътували извън града да се прибират по домовете си.

Напомняме, че е забранено посещението на паркове, детски площадки, градски градини и други открити места. Разрешава се извеждане само на домашни любимци.

ОДМВР В. Търново призовава гражданите да не напускат домовете си и града без причина, с цел предотвратяване разрастването на заразата от коронавирус.

Ръководството на областната дирекция благодари на гражданите, които проявяват разбиране и спазват наложените противоепидемични мерки.