Над 55 хиляди души се стекоха да видят олимпийския огън в Япония
Секция: СПОРТ
22 Март 2020 17:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Над 55 хиляди души се стекоха да видят олимпийския огън в Япония

/КРОСС/ Над 55 хиляди души се стекоха да видят олимпийския огън в Сендай, въпреки притесненията от пандемията от коронавирус, съобщава ДПА.

Факелът пристигна вчера в префектурата Мияги и днес беше показан на гарата в столицата на японския административен район.

Властите в Сендай предупредиха да се избягва масовото струпване на хора с цел превенция на разпространението на COVID-19, но това не спря множеството.

Под наслова "Flame of Recovery" ("Огън на възстановяването") олимпийският огън е на неофициална обиколка в североизточна Япония, която беше опустошена от земетресение и цунами през март 2011 година и предизвика голяма авария в атомната електроцентрала във Фукушима и сериозно радиоактивно замърсяване в региона. След бедствието в префектурите Мияги, Иуате и Фукушима около 18500 души загинаха или изчезнаха безследно.

Щафетата с олимпийският огън в Япония ще стартира официално на 26 март във Фукушима и ще премине през всичките 47 префектури на страната до 24 юли, когато Игрите трябва да бъдат открити в Токио.