Код жълто за сняг и дъжд в цялата страна
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Март 2020 08:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Код жълто за сняг и дъжд в цялата страна

/КРОСС/ Снеговалежите в Западна България днес ще са интензивни и обилни. Очакваната снежна покривка ще надмине 10-15 сантиметра. В източна България ще вали предимно дъжд с изключение на североизтока, където ще прехвърча сняг.В западна България температурите ще са между 0 и 5 градуса в най-топлата част на денонощието, на изток - до 6-7 градуса. В хода на деня вятърът ще се усилва, особено около Черноморието и в Дунавската равнина. Жълт код за опасно време е в сила за 18 области на страната.
Утре денят отново ще е снежен, студен и ветровит. Заради топлата земна повърхност, снежната покривка частично ще се стапя, но няма да изчезне, заради продължаващия обилен снеговалеж в Западна България. На изток валежите ще са слаби. Вятърът утре ще е със силни пориви в почти цялата страна. В западната половина ще има условия за снегонавявания в планинските и предпланинските райони.

Затопляне и връщане към пролетта - от сряда нататък. Валежите временно ще спрат, вятърът ще утихне, а температурите бавно ще тръгнат нагоре. През втората половина на седмицата отново ще има слаби превалявания от дъжд, но количествата ще са значително по-малки. Слънцето ще се покаже по-осезаемо в неделя след обяд - понеделник, когато облачността от запад на изток ще започне да намалява.