Поетът Николай Милчев: Пресконференцията на Борисов - той, той и само той е винаги прав
Секция: Анализи
23 Март 2020 10:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Поетът Николай Милчев: Пресконференцията на Борисов - той, той и само той е винаги прав

/КРОСС/ От всичко, което казва сега ББ на извънредната пресконференция на МС става ясно едно. Той, той и само той е бил винаги прав. Единствено той никога и в нищо не е грешил. Той - само той и неговите правителства са спасявали, спасяват и ще спасят България. И нито грам, нито сянка, нито капчица съмнение, че и друг може да знае нещо.

И пак любимата песен - политизацията.

Светът се тресе отвсякъде, а той пее за комунизъм, БСП, призраци, Жан Виденов, банани, спекула, инфлации, апокалипсиси. И никога той не е виновен - абсолютно никога.

Лично от него се учи Великобритания и Сатурн, Македония и Марс са му паднали в краката и го молят за помощ. Виновен е Радев, разбира се - от сутрин до вечер е виновен само Радев. Радев искал да купи Грипени, да похарчи всичките пари, а видите ли - той не даде ни стотинка за F 16, дори каза, че от самолети вече нямаме нужда.

Това, което прави в момента ББ, е тъжен, отчаян и по своите характеристики - предизборен опит да се замаже положението и предварително да се хвърли вината върху друга глава. И стои, стои по телевизорите този наш министър-председател, и говори, и не спира, и не можеш да го махнеш. Изглежда си мисли, че всички българи са мисирки. На подсъзнателно ниво сигурно и на това разчита

Посланието е просто - който се обади и се опита да не е съгласен (камо ли пък да налага вето), ще го отнесе и негова ще бъде вината за всичко.

Страх ме е от коронавируса, но умирам от страх от безгрешници. Особено от такива сияещи безгрешници.

Николай Милчев