Андрей Кончаловски ще прави документален филм за COVID-19
Секция: КУЛТУРА
23 Март 2020 15:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Андрей Кончаловски ще прави документален филм за COVID-19

/КРОСС/ Руският режисьор Андрей Кончаловски планира да заснеме документален филм за ситуацията в родината си под работното заглавие „Карантина по руски", съобщава ТАСС.

За целта той моли жителите на Русия да запишат видеоклипове с отговори на въпросите му.

„Приятели, светът се променя пред очите ни. Сигурен съм, че ще отнеме време да осъзнаем всичко, което се случва сега. Но би било непростима грешка да не се опитаме да запечатаме тези промени. Замислих документален филм-изследване, като засега съм го нарекъл „Карантина по руски". И ви моля да станете мои съавтори", казва режисьорът.

Той кани жителите на страната да запишат кратки видеоклипове с отговори на няколко въпроса, които той постепенно ще включва, и да ги публикуват в социалните мрежи. В първите фрагменти Кончаловски моли зрителите да поразсъждават върху това как карантината в Русия се различава от карантината в други страни или да разкажат каква е „най-безумната покупка", която са направили в настоящия период.

"От нещата, които сте изпратили, ще се опитаме да направим филм, който ще съхрани общата ни памет за това време", казва Кончаловски.