Патриарх Неофит: Във време на изпитание да бъдем отговорни към ближния, народа и родината си (ВИДЕО)
Секция: Православие
24 Март 2020 08:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Патриарх Неофит: Във време на изпитание да бъдем отговорни към ближния, народа и родината си (ВИДЕО)

/КРОСС/ Негово светейшество Неофит - патриарх Български и митрополит Софийски, отправи снощи обръщение към българския народ с отеческа загриженост и молитва за избавление от убийствения вирус и за изцеление на всички болни и страдащи.

„Във време на изпитание народът ни е застрашен от разширяващата се пандемия. Всички сме призвани да бъдем отговорни към ближния, народа и родината ни. Ясно осъзнаваме, че сме в най-мистичното време на църквата - време за подготовка и очакване на Празника на празниците - Възкресение Христово." С тези думи Негово Светейшество Неофит, Патриарх Български и Митрополит Софийски, се обърна към българския народ.

Той призова всеки от нас да носи вярата в Бог в сърцето си, защото само по този начин ще успее да се справи с трудностите на деня. "Вярата ни и Христовата любов, които горят в нас, са щит, който ще ни предпази от предизвикателствата на деня", каза Патриарх Неофит.

Останали в домовете си, пред домашната икона, притихнали с покайни сърца да отправим взор към Спасителя Христа с молитва за изцерение на болните, и подкрепа на нашите медици, правителството и воинството, и всички, които не пестят сили и средства в това усилно време, като се помолим:

"Господи Исусе Христе, Боже наш, истински Лекарю на душите и телата, Който прояви толкова добротворство и направи здрави страдащи телесно и душевно люде, приеми благосклонно нашето моление. Боже, Чудотворче, със Своята мощна сила прогони убийствения вирус, който предизвиква страх, страдание и смърт. В тези дни на изпитание на вярата ни успокой тревогите и изцели заболелите. Господи, прекрати силата на болестта, младежите запази и вразуми. Заболелите и старите хора подкрепи и ги дари със здраве, спокойствие и бодрост по застъпничеството на нашата Владичица Пресвета Богородица, на преподобния наш отец Йоан Рилски Чудотворец, на светите Безсребреници и Лечители Христови, и на всички светии", отправи своята молитва патриарх Неофит. И пожела: "Божията благодатна помощ да бъде с всички нас! Бог да пази България!"

video: https://www.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=W_S3t6qX9Y4&