По време на карантина: Полезни съвети за стопаните на кучета
Секция: ЛЮБОПИТНО
24 Март 2020 12:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
По време на карантина: Полезни съвети за стопаните на кучета

/КРОСС/ На мнозина от нас ни се налага да не излизаме от дома във връзка с пандемията и изкарваме повече време с домашните си любимци, но това не е повод да ги глезим, пише в. Метро.

Защото след като свърши карантинният период, ще трябва да се завърнем на работа и кучетата ни ще страдат повече от липсата на внимание, след като са получили такова в излишество.
Да, всеки от нас се е убедил, докато е работил от хола си, какви прекрасни колеги са Шаровците. Те не злословят зад гърба ни, няма да ни изложат пред другите или да ни погодят някой мръсен номер. И е съвсем естествено при такива извънредни обстоятелства да ги даряваме с повече внимание и обич.

Но не трябва да ги разглезваме, защото когато отново тръгнем на работа, те още по-силно ще преживяват нашето отсъствие.
Според проф. Даниъл Милс от университета в Линкълн, когато сме 24 часа заедно с нашия питомец, той може да получи фалшиво чувство за супер сигурност. А то рано или късно ще бъде предадено и тогава нашият Шаро ще се сдобие с още по-голямо усещане за тревожност от раздялата. Вместо да се отдадем на глезотии, Милс съветва да разсейваме кучетата с игра.

И цялата храна, която им даваме наведнъж, да я разделим на порции, да я скрием и да караме домашния любимец да я открива.

Всяка сполука трябва да бъде наградена с похвала - така кучето ще се почувства полезно и обичано заради труда си.