Реакцията на Черноморската банка за търговия и развитие на кризата с COVID-19
Секция: ИКОНОМИКА
24 Март 2020 16:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Реакцията на Черноморската банка за търговия и развитие на кризата с COVID-19

/КРОСС/ В тези трудни времена Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР) е съпричастна към усилията на държавите-членки, които се опитват да спрат разпространението на заразата от коронавирус и да намалят вредата върху личния, обществения живот и икономическата активност.
ЧБТР се ангажира да положи максимални усилия, за да продължи да подкрепя своите клиенти и държавите-членки.
Банката възнамерява да пренасочи финансиране от около 900 милиона евро, планирано за нови операции през 2020 г., за подпомагане на секторите и индустриите, най-засегнати от сътресенията, причинени от COVID-19.
В настоящата критична ситуация, когато пазарните възприятия за риск и ликвидност се променят, Банката продължава да подпомага малките и средните предприятия, най-уязвимия сегмент от икономиката, и да предоставя подкрепата, от която се нуждаят държавите-членки и бизнесът.
ЧБТР ще предложи допълнителна техническа помощ на засегнатите клиенти, за да ги улесни в подготовката на проекти, включително бизнес планове, предпроектни проучвания, оценки на въздействието върху околната среда и др.
Банката ще се фокусира върху подкрепата на общини, компании за комунални услуги, производствени и фармацевтични компании, които са на първата линия в борбата срещу COVID-19.