Полша бори коронавируса с 430 000 литра водка
Секция: СПОРТ
25 Март 2020 18:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Полша бори коронавируса с 430 000 литра водка

/КРОСС/ Полските данъчни и митнически служби са конфискували най-малко 430 хиляди литра водка, фалшива и не, както и чист алкохол и възнамеряват да ги пуснат за процедури за дезинфекция, които се провеждат в рамките на борбата с коронавируса, предава агенция "Фокус".

Първоначално водката и спиртът са били иззети като улики в рамките на съдебни процеси, а после и конфискувани. А сега, вместо да унищожат алкохола, властите ще го прехвърлят на съответните служби - за дезинфекция на сгради, отделни помещения и градски транспорт.

Например, както заяви представителят на регионалната митническа служба Марта Розяк, пожарникарите от град Олщин в североизточната част на страната вече са получили хиляда литра чист алкохол, общо 2,5 хиляди литра са изпратени в две местни болници и още една в Елблонг.

Също така конфискуваните продукти през следващите дни ще бъдат прехвърлени на полицията, граничните служители и правителствените агенции. В Полша, особено в североизточната част на страната, често се срещат нелицензирани производители, които произвеждат бимбер и самогон, за който има голямо търсене в селата и струва много поевтино от лицензирания алкохол.