Премиерът Борисов ще участва в заседание на Европейския съвет
Секция: ПОЛИТИКА
26 Март 2020 09:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Премиерът Борисов ще участва в заседание на Европейския съвет

/КРОСС/ Министър-председателят Бойко Борисов ще вземе участие в заседанието на Европейския съвет, което ще започне днес в 17,00 часа и ще се проведе по видео връзка. Това ще бъде третата видеоконференция, на която европейските лидери ще координират усилията на страните от ЕС за справяне с COVID-19, като предишните се състояха на 10 и 17 март.

Държавните и правителствени ръководители ще обсъдят мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса, осигуряване на медицинско оборудване с акцент върху тестове, лична защитна екипировка и респиратори, както и за отпускането на допълнителни средства за изследвания и ваксина.

Европейските лидери ще разговарят и за начините за справяне със социално-икономическите последици, причинени от разпространението на COVID-19. Очаква се на срещата да бъдат разгледани и въпросите за граждани на Европейския съюз, които все още са блокирани в трети страни.

На заседанието на Европейския съвет ще бъде обсъдено и приемането на решение за започване на преговори за присъединяване към ЕС на Република Северна Македония и Република Албания.