Със сформирането на Медицинския съвет Борисов руши доверието в дни на световна криза
Секция: ПОЛИТИКА
26 Март 2020 13:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Със сформирането на Медицинския съвет Борисов руши доверието в дни на световна криза

/КРОСС/ От началото на пандемията ние от АБВ апелираме за спокойствие, разум и дисциплина, които без доверие в държавата, нейните органи и институции са невъзможни. Борисов направи най-голямото извращение откакто е на власт - сформирането на Медицинския съвет към Министерския съвет. Втори орган, дублиращ по недопустим начин работата на Оперативния щаб. По принцип два такива органа в такава критична ситуация са недопустими. Но с очевидния подбор на участниците в Съвета остро, критично противопоставящ се на всички мерки, предложени и реализирани от Щаба, нещата минаха всякакви граници. Още повече, че в самото начало на структуриране на Съвета Борисов вулгарно обяви, че знае за противоречията, но иска всички да седнат на една маса. И, разбира се, той в средата. По този начин се руши доверието, с разрушаването на доверието се руши дисциплината и спокойствието, и разумът. Това, че Борисов унизи ген. Мутафчийски, е никакъв проблем. Но това, че противопоставя експерти на експерти, е престъпление, което може да направи само той.
Ако сега не разберем на какъв просташки волунтаризъм сме изложени от Борисов, значи наистина имаме сериозен проблем в народопсихологията.
Отново апелираме за спокойствие, разум и дисциплина.
.....
Ген. Мутафчийски, енергично и като човек, който Ви е благодарен за здравето си, Ви препоръчвам - днес, като шеф на Оперативния щаб, не прекъсвайте и не се карайте на журналистите. Създавате впечатлението, че утре, като президент, вероятно ще ги и пердашите.