Москва въвежда нови мерки срещу коронавируса
Секция: Русия
26 Март 2020 14:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Москва въвежда нови мерки срещу коронавируса

/КРОСС/ Кметството на Москва, едно от водещите звена в битката с коронавируса в Русия, въвежда още мерки. От събота се затварят всички ресторанти и търговски обекти, които не са от ключово значение, предаде Франс прес.

До 5 април ще останат затворени "ресторантите, баровете, кафетата и столовете", както и обектите за търговия на дребно с изключение на магазините за хранителни стоки и аптеките, съобщи в своя блог кметът на руската столица Сергей Собянин. Той препоръча на вярващите да избягват през това време посещения в съответните храмове.

Наложените ограничения са без прецедент в най-новата история на Москва и ще създадат множество битови неудобства за всички, но са "абсолютно необходими, за да се забави разпространението на инфекцията и да се намали броят на заразяваните", отбеляза Собянин.

От днес освен това е забранено да излизат навън хората над 65-годишна възраст и хронично болните.

По официални данни, публикувани днес, в Русия са регистрирани 840 заразени с новия коронавирус, сред които 546 в Москва. През последното денонощие в страната са установени 183 нови случая. Причиняваното от вируса заболяване Ковид-19 е взело досега две жертви в Русия - пациенти на болници в Москва.

Русия спира всички международни полети от петък, 27 март, в полунощ. Това става по силата на правителствен указ, с който се въвеждат нови мерки за овладяване на коронавируса, предадоха Франс прес и ТАСС.

Ще се прави изключение за специалните самолети, с които от чужбина се прибират руски граждани.