Храна, химически тоалетни и мобилни чешми за полицаите на КПП-та в Пловдив (СНИМКИ)
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Март 2020 16:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Храна, химически тоалетни и мобилни чешми за полицаите на КПП-та в Пловдив (СНИМКИ)

/КРОСС/ Два пъти дневно дежурните полицаи на контролно-пропускателните пунктове в Пловдив ще получават храна от общината. Инициативата е на кмета Здравко Димитров.Става дума за около 200 служители на реда на ден. Зико е разпоредил също ОП "Чистота" да оборудват постовете с химически тоалетни, мобилни чешми с дезинфектант и кошове за отпадъци.

Днес градоначалникът се срещна с полицаите, които дежурят на най-натоварените контролно-пропускателни пунктове - този до паметника на Скобелева майка и „Карловско шосе". Той поиска лично да се увери дали има натрупване на опашки в пиковите часове на деня. Заедно с него бяха директорът на ОДМВР старши комисар Йордан Рогачев и заместник-кметът по сигурността Тодор Чонов.

„Изчакването е в рамките на нормалното и полицаите правят всичко възможно преминаването през пунктовете да става възможно най-бързо, като в пиковите часове увеличаваме числеността им трикратно", заяви старши комисар Йордан Рогачев. Той обясни, че за облекчаване на трафика има организирани и допълнителни ленти за преминаване на превозните средства. Според анализа на полицията един човек изчаква средно около 20-25 минути.

„За да се ускори преминаването и за да се намали риска за полицаите от прекия контакт с хората, защото те поемат декларациите, ще коментирам с премиера Бойко Борисов дали да не върнем стария режим, при който документите само се показват", съобщи кметът Здравко Димитров.

Доброволно формирование „Пловдив 112" от вчера започна да раздава чай на дежурните на 13-те пункта, разположени на входно-изходните артерии на града. „Полицаите са там по 12 часа, а времето е студено и затова решихме два пъти дневно да им носим топли напитки. От собствен опит знаем колко е трудно едно толкова дълго дежурство на открито", обясни ръководителят на формированието Георги Влайков.

„Изключително съм благодарен на кмета Здравко Димитров за подкрепата, навременна и много необходима в този труден за всички момент. Коментирайки с колеги от страната, Община Пловдив е първата, която подпомага работата по КПП", коментира ОДМВР старши комисар Йордан Рогачев.

Снимки Община Пловдив