Заразените с коронавирус у нас са 293 (Обновена)
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Март 2020 17:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Заразените с коронавирус у нас са 293 (Обновена) Регистрираха 17 нови случая за деня. Това стана ясно на брифинг на Оперативния щаб

/КРОСС/ Новите случаи на заразени с коронавирус са 17. Общо те стават 293. В София те са 13, във Варна е един. В Пловдив е един, който е персонал от болницата. В Сливен е един - съпруга на първия случай. В Пазарджик също е един.Това стана ясно на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

Днес от "Пирогов" е изписан един пациент, те става вече 9. И по критериите за изписване от ВМА са изписани 4 лица, които все още не са с отрицателни проби, но са с добри клинични характеристики и остават за домашно лечение. Това обяви директорът на Щаба ген.-майор Венцислав Мутафчийски

Интубираните, в тежко състояние, са 9 - 5  в "Пирогов", 1 в Окръжна болница и трима в Благоевград. Най-младият пациент е 3 годишен, а най-възрастния е на 81 години. 13 лекари са заразени. Общо 99 души лежат в болница, като 53 са в софийските болници. Няма деца, приети за болнично лечение.

"В момента имаме около 7 000 теста и сме в процес на получаване на около 10-15 хил. теста. Двама полицейски служители са заразени с коронавирус. Навсякъде, където има интензивно събиране на хора, се извършва дезинфекция. Тези полицаи не са се заразили при проверка, установени са контактните лица. Те са вкъщи с леки симптоми", каза още Мутафчийски.