Испанската здравна система на ръба на колапса заради пандемията
Секция: СВЯТ
27 Март 2020 11:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Испанската здравна система на ръба на колапса заради пандемията

/КРОСС/ Инвазията от коронавирус в Испания отбеляза скок в четвъртък, когато смъртните случаи от COVID-19 надминаха 4 000. Въпреки че смъртността и инфекциите се забавят, пандемията доведе здравната система на ръба на колапса, като Испания се бори да защити и работниците на първа линия и да осигури доставки за тестване и лечение.

В момента Испания е с втората по големина смъртност в света след Италия и досега е регистрирала 4 089 смъртни случая, след като още 655 души изгубиха битката с вируса през последните 24 часа, съобщи здравното министерство.

"Спешните служби в момента са затрупани", каза по телефона Хорхе Ривера, говорител на главната болница в Леганес в южните покрайнини на Мадрид. "На практика цялата болница е посветена на борбата с коронавируса, както отделението за интензивно лечение, така и общите отделения."

За да облекчат преторването в Леганес и в друга болница в Алкала де Енарес, източно от столицата, „Лекари без граници“ заявиха, че са създали две полеви болници с 200 легла, които ще лекуват по-малко тежките случаи.