Полицаи откриха хасковски тираджии под карантина в област Пловдив
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Март 2020 13:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Полицаи откриха хасковски тираджии под карантина в област Пловдив

/КРОСС/ Районна прокуратура - Хасково наблюдава три досъдебни производства за нарушаване на задължителна карантина. Първият случай е на двама международни шофьори, които при влизане в България, получили предписани за спазване на задължителна карантина, съответно от четири дни за първия и пет дни за втория.

При извършена проверка от полицейски служители било установено, че те не останали на адресите си в село в обл. Хасково, а заминали за село в област Пловдив, за да вземат други камиони, с които на 27 март 2020 г. отново да заминат за чужбина. Двамата са предупредени от полицаите да спазват карантината и върнати обратно в домовете им

Следващият случай е срещу 23-годишен мъж, който се върнал от Англия, като му била издадено предписание за 14-дневна карантина на адрес в гр. Хасково. Той напуснал жилището и отишъл в дома на жената, с която живеел на семейни начала. Полицаите са го предупредили да спазва предписанията за срока на карантината.

От Прокуратурата припомнят, че след влезли в сила законодателни промени, наказанието за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората, по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, е до пет години "лишаване от свобода" и глоба в размер от десет до петдесет хиляди лева.