Андрей Райчев: Човечеството си счупи икономиката и си нанесе необратим удар
Секция: ИКОНОМИКА
27 Март 2020 16:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Андрей Райчев: Човечеството си счупи икономиката и си нанесе необратим удар

/КРОСС/ Тази болест в световен мащаб ще доведе до големи икономически последици, а след тях ще има много политически ситуации... В момента не живеем реален живот, а приказен. Няма доказателство и сериозен аргумент, че това заболяване е много по-опасно от ситуацията преди две-три години, когато е имало подобни грипни епидемии. Човечеството вече си счупи икономиката, нанесе си удар, който е необратим“, каза пред БНР социологът Андрей Райчев.

Според него правителствата правят голяма грешка – „те канят в ръководни щабове лекари, които разбират от телесни течности, но не и от психиатрия“.

Хората много повече страдат от страха си. Хората трябва да получават ежедневна инструкции как да се справят с тази психопатична ситуация, пред която са се изправили“.

В предаването „Хоризонт за вас“ Райчев допълни: 

Хората искат това, властта танцува по тяхната гайда. Това е пиянството на едно човечество. Човечеството живее в един виртуален свят... Виртуализирахме света, но икономиката не е виртуална“.

По думите на социолога ще възникнат принципно нови форми:

Чака ни нещо подобно на диктатура... Ние живеем в общество на контрол – пълен унисон между желанието на хората и на властта“.