Левон Хампарцумян: Банката ще направи всичко възможно, клиентите да преминат през тези трудности
Секция: Коментари
28 Март 2020 11:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Левон Хампарцумян: Банката ще направи всичко възможно, клиентите да преминат през тези трудности

/КРОСС/ „Това нещо ще се случи”, каза в предаването „Денят започва с Георги Любенов” по БНТ банкерът Левон Хампарцумян.

„Това са мерки, които са в развитие в целия свят. Защото никой не знае размерите на икономическите вреди, които тази пандемия ще нанесе на света и специфично на всяка една държава и на всяка една фирма”, допълни той.

Думите му са по повод гаранцията на държавата да се отпуснат до 1 500 лв. на хора, които са в неплатен отпуск. „Оттук нататък, това което ни трябва е солидарност, съпричастие. Няма как една банка да бъде по-добре от клиентите си. Т. е., банката ще направи всичко възможно, клиентите да преминат през тези трудности. Ще бъде лоша година, това е ясно вече. Но със съпричастност и със солидарност, бързо вземане на решения, които на този етап са все още реактивни на това, което се случва около нас. Ще дойде време, когато ще може да се оцени къде сме и къде искаме да отидем, и това, разбира се, ще предизвика промяна в бизнес-процеси, промяна в пазари, промяна във вериги за снабдяване и дистрибуция, пътувания и всичко друго, но светът няма да свърши”, изтъкна банкерът.

„Ще се направят необходимите възможни стъпки да се помогне на фирмите. Не може една банка обаче да реши всички проблеми, които са възникнали по една фирма, просто ще се опита да помогне за излизането от трудностите”, каза още Левон Хампарцумян.