Община Пловдив с молба: Останете вкъщи и проявете търпение!
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Март 2020 14:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Община Пловдив с молба: Останете вкъщи и проявете търпение!

/КРОСС/ В Пловдив увеличават броя на дежурните служители от "Общинска охрана" на Гребната база - едно от любимите места за разходка и спорт на жителите на града.  Причината за това решение са зачестилите опити за влизане в базата, въпреки забраната в национален мащаб да не се посещават паркове и места за отдих и разходки. 

Достъпът до базата беше забранен след влизане в сила в края на миналата седмица на заповедта на здравния министър за преустановяване на посещенията на  парковете, градските градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места.

Заради многото опити  да се заобикаля тази забрана днес и утре още шестима  служители на „Общинска охрана“ ще дежурят на Гребната база.

"Призоваваме гражданите да спазват разпорежданията на Националния кризисен щаб и  да проявят търпение", заяви директорът на Общинското предприятие Димитър Палашев като обърна внимание, че  трябва да се избягват и разходките по тепетата и парк „Лаута“.

Той не скри огорчението си от грубо и обидно отношение на граждани към служителите на общинското предприятие, каквото се наблюдава в последните дни и подчерта, че при необходимост  ще се търси и съдействие от полицията.

От Общината  отново призоваха пловдивчани да останат вкъщи, да не излизат навън, ако не е наложително, както и да не предприемат неоснователни пътувания извън града.