Испания също с "рекорд": Още 832 починали от коронавируса за денонощие
Секция: СВЯТ
28 Март 2020 14:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Испания също с "рекорд": Още 832 починали от коронавируса за денонощие

/КРОСС/ Испания е регистрирала още 832 починали от новия коронавирус (COVID-19) за последните 24 часа, като с това общият брой на жертвите от началото на епидемията в страната вече е 5 690 души, съобщава испанското здравно министерство, цитирани от световните осведомителни агенции.

Това е рекорден брой жертви за едно денонощие в Испания от началото на епидемията. Вчера бяха регистрирани 769 починали за 24 часа. 

За последното денонощие също така са регистрирани 8 189 новозаразени с коронавирус. С това общият брой на заразените в страната вече е 72 248 души.

Испания е на второ място в света по брой на жертвите на COVID-19 след Италия и на четвърто място по брой на заразени след САЩ, Италия и Китай. 

Испанското правителство не изключи налагането на по-строг контрол, а националната блокада, обявена преди две седмици, вече беше удължена до 11 април.

По-рано тази седмица външният министър на Испания Аранча Гонсалес Лая заяви: "Направихме това, което се изискваше във всеки момент и ще продължим по този път."