Босът на УЕФА обяви краен срок за подновяване на първенствата
Секция: СПОРТ
28 Март 2020 16:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Босът на УЕФА обяви краен срок за подновяване на първенствата

/КРОСС/ Президентът на УЕФА Александър Чеферин обяви, че доиграването на футболния сезон трябва да започне най-късно в началото на юли, иначе всичко ще бъде провалено. 

"Целта е да подновим двубоите из първенствата в средата на май. Може и през юни, а дори и в края на юни. Но ако не успеем дотогава, то сезонът вероятно ще бъде провален. 

Започнат ли веднъж срещите, има шанс да завършим и тези за купите. Може във вторник да играят Милан - Интер в Серия "А", а по същото време Барселона - Ювентус в Шампионската лига. Намираме се в много деликатна ситуация и трябва да избегнем най-лошото, което би било да не се присъждат шампионски титли и купи на никой. 

Трудно ми е да си представя футбол без фенове на стадионите, но вече сме го правили на няколко пъти. Засега все още не знаем какво ще е положението, когато стане време отново да се провеждат спортни събития. Ако няма друга алтернатива, ще е без публика, защото важното е шампионатите да приключат. Не мога да кажа, че не си мисля и за финали в Лига Европа и Шампионска лига при закрити врата", заяви Чеферин пред La Repubblica.