Руските военни дезинфекцираха втора болница в Италия
Секция: СВЯТ
28 Март 2020 16:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Руските военни дезинфекцираха втора болница в Италия

/КРОСС/ Екипите с мобилни дезинфекционни комплекси на руската армия са дезинфекцирали второ медицинско заведение в италианската провинция Ломбардия. Това съобщи руското министерство на отбраната в събота, цитирано от световните медии.

"Екип от епидемиолози и вирусолози на Министерството на отбраната на Русия извърши цялостна санитарна дезинфекция на пансиона за възрастни хора "Каза Рипосо" в град Немуро.

Общо санирани са над 1500 квадратни метра интериор", се казва в съобщението.

Русия продължавa да помага на Италия, изпраща още лекари и оборудване за борба срещу COVID-19 Руската военна техника беше използвана и за обработка на достъпни пътища до пансиона със специален реагент.

Освен това, военните провериха още два обекта в Ломбардия, за да изяснят обхвата на предстоящата работа. Руските военни пристигнаха в Италия, за да помогнат в борбата с COVID-19 след разговори между президента Владимир Путин и премиера Джузепе Конте.

Те са оборудвани с подвижни дезинфекционни комплекси и мобилни лаборатории, които дават възможност да се определи възможно най-бързо причинителят на инфекцията.

Испания следва плътно Италия в черната статистика на коронавирус. Там бе съобщено за рекордните 832 смъртни случая от коронавирус за последните 24 часа, предадоха Франс прес и ДПА.

Броят на жертвите на епидемията в Испания не спира да нараства, с изключение на временния спад в четвъртък, отбелязва АФП. Страната е на второ място по брой на жертвите на Ковид-19 след Италия. Вчера беше съобщено за 769 жертви.

Броят на случаите на заразяване се увеличи с над 8000 за последните 24 часа, след като властите решиха да подлагат на тестове повече хора, за да преценят по-добре мащаба на епидемията в страната.

Властите обаче подчертават, че има забавяне в темпото на ежедневното нарастване на броя на заразените и броя на починалите вследствие на коронавируса. Правителството продължава да повтаря, че се очаква скоро епидемията да достигне пиковия си момент, припомня АФП.